Spring naar de inhoud

PeeStoemp

Dit is onze 10-man (en vrouwen natuurlijk ook) sterke percussieband, die naast het ritmische slagwerk ook heel wat melodische mogelijkheden benut. Repetities op maandagavond van 20u tot 22u. Naast eigen concerten in de gemeente wordt ook her en der opgetreden. Tijdens het provinciale toernooi van de Provincie Antwerpen 2009 werden ze in 2e afdeling geklasseerd. Om vervolgens 4 jaar later in 2013 te stijgen naar 1e afdeling. Om uiteindelijk in 2017 opnieuw te stijgen naar Uitmuntendheid. Slagwerkers met klasse dus!

peestoemp-rgb

De dirigent

Bij Pee Stoemp! zwaait sinds 7 juni 2010 Brecht Claesen de plak.

Brecht zag het levenslicht op 22 april 1986. Na zijn middelbare school vatte hij zijn studies aan aan het Lemmensinstituut te Leuven. Daar behaalde hij 2 diploma’s – “Master in de Muziek” afstudeerrichting Instrument – Zang: Slagwerk en “Geagregeerde voor het Secundair Onderwijs – groep 2” – beide met onderscheiding.

Zijn studies heeft hij aangevuld met masterclasses (bij Arthur Lipner (VS), Daniella Genava (BUL), Igor Lesnik (HRV), Mike Quinn (VS), Dave Samuels (VS), David Friedman (VS), David Searcy (VS), Bob Becker (VS), Raymond Curfs (NL), Norbert Rabanser (AUT), Marinus Komst (NL), Luk Artois, Rudy Vanderveke, Ludwig Albert) en met privélessen bij Roel Vanderspikken en Chris Joris.

Verder heeft hij aan verschillende scholen les gegeven (of geeft er nog les) als leraar slagwerk, oa aan het Stedelijk Conservatorium Mechelen en de muziekacademies in Schoten, Sint-Truiden en Hamme.

Als freelance percussionist is hij actief bij de Vlaamse Opera, Vlaams Radio Orkest, Brussels Chamber Orchestra, Brussels Operette Theater, Vlaams Muziek Theater, City of Brussels Orchestra, Barokorkest “Marsyas” Antwerpen, Barokensemble “Van Wassenaer” Den Haag, Zomeropera Alden Biezen, Kerkraads Symfonie Orkest, Brassband Willebroek, Mol Percussion Orchestra en Percussive.

Daarnaast heeft hij het ensemble Stick Control in 2003 het leven ingeblazen, waar hij momenteel nog percussionist is en is hij instructeur bij Drumband “De Toekomst” in Herk-de-Stad.

Aan dit indrukwekkende lijstje mag hij dus nu ook Pee Stoemp! bijvoegen…

De muzikanten

Iedereen met wat ritme in zijn/haar lichaam is welkom. Toch is het ook hier het beste dat je enige muzikale basis hebt. Dit kan door scholing in de plaatselijke muziekacademie, maar ook bij ons kan je heel wat leren.